Στους αριστερούς υπάρχει ανέκαθεν μια κακοδαιμονία. Είναι συνήθως ιδιαίτερα αυστηροί στην κριτική που κάνουνε σε άλλους αριστερούς, διαφορετικών αποχρώσεων.

Έχουν όμως ιστορικά διαμορφώσει ένα αξιόπιστο κριτήριο  που λέει: «Αν ο εχθρός σου σε χειροκροτεί ψάξε να βρεις το λάθος σου». Για την παράταξή μας, κάθε άλλο παρά ισχύει το παραπάνω.  Ας δούμε μια χαρακτηριστική περίπτωση.

Πως μας αντιμετωπίζει ο εχθρός μας;

Τα παρακάτω αποσπάσματα από ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Μηχανικών Τ.Ε. (Παράταξη Τεχνολόγων – Υπομηχανικών  Νέας Δημοκρατίας) μπορούν να διαφωτίσουν κάποιους στο ΤΕΕ που έχουν χάσει κάθε έλεγχο, όταν πρόκειται να κάνουν κριτική στην παράταξή μας.

«Αλίμονο σε όποια πολιτική ηγεσία και σε όποιον Υπουργό δεχθεί έστω και να συνομιλήσει ξανά με αυτήν την αρτηριοσκληρωτική, οπισθοδρομική, σκοταδιστική Συντεχνία.
Θυμίζουμε απλά στον κο Αλαβάνο ότι δεν ζούμε πια στο Μεσαίωνα. Ας κοιτάξει τα του οίκου του, ας ασχοληθεί με το δικό του πτυχίο και ας σταματήσει να ασχολείται με τους πολύ Ανώτερους -επιστημονικά και επαγγελματικά- από αυτόν πτυχιούχους των ΤΕΙ…
… Δυστυχώς, παρότι δηλώνει Αριστερός ο κος Αλαβάνος, στην πράξη λειτουργεί ως ΦΑΣΙΣΤΑΣ. Είμαι σίγουρος ότι τύποι σαν τον κο Αλαβάνο και τη Συντεχνία του, είναι οι καλύτεροι εκφραστές του Σκοταδισμού στη χώρα μας, χειρότεροι και από τους χειρότερους Δικτάτορες που έκαιγαν βιβλία.
Τέτοιοι τύποι δεν είναι Αριστεροί. Το «παίζουν» Αριστεροί είναι αυτοί που παρότι δηλώνουν προοδευτικοί είναι οι πιο συντηρητικοί και οι πιο εμπαθείς. Είναι αυτοί που αντιδρούν σε κάθε αλλαγή. Αυτοί που αντιστέκονται στην πρόοδο.
Είναι αυτοί που πολέμησαν χρησιμοποιώντας μεθόδους Φασισμού το Νόμο Πλαίσιο για τα Ανώτατα Ιδρύματα, ο οποίος δεν περιόριζε, αντίθετα ενίσχυε τους Δημοκρατικούς Θεσμούς.
Είναι οι ίδιοι που καπηλεύονται την αγανάκτηση της Νέας Γενιάς και κρυμμένοι πίσω από τις κουκούλες τους -γιατί είναι άνανδροι και δειλοί- καίνε και καταστρέφουν τα πάντα.
Δεν θεωρούμε τυχαία την επίθεση των Αδελφών Αλαβάνων (Ιωάννης πρόεδρος ΤΕΕ και Αλέκος πρόεδρος Συνασπισμού) ενάντια στον Υπουργό Παιδείας..
Ο Υπουργός και η Κυβέρνηση δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Αρκεί να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων διακατέχεται από δημοκρατικά αισθήματα και αδιαφορεί για τις κραυγές και τις απειλές που εξαπολύουν οι μειοψηφίες και οι συντεχνίες.
Αν όμως η Κυβέρνηση δειλιάσει, θα μας βρει όλους απέναντί της. Θα μας βρει οργισμένους και αποφασισμένους να παρασύρουμε τα πάντα στο πέρασμά μας, δεν θα βρει απέναντί της δειλούς και παιδάκια που σπάνε βιτρίνες και καίνε μαγαζιά αλλά άντρες που δεν θα αφήσουμε όρθιο ούτε Βουλή, ούτε Υπουργεία».

Η σύνταξη του κειμένου διατηρήθηκε όπως στο πρωτότυπο Πηγή: www.dake-eetem.gr