Η υστέρηση των υποδομών αποτελεί ένα από τα κυριότερα μειονεκτήματα της ανταγωνιστικής ανεπάρκειας της Χώρας, σύμφωνα με διεθνείς έρευνες.

Ο κατασκευαστικός κλάδος, ο οποίος καλείται να άρει αυτήν την ανεπάρκεια, παρά τις όποιες αδυναμίες του, αποτελεί έναν από τους κυριότερους κλάδους της Ελληνικής οικονομίας. Αποδεικνύει άλλωστε την ανταγωνιστικότητά του αναλαμβάνοντας με επιτυχία έργα και στο εξωτερικό.

Έχουμε λοιπόν υπαρκτές ανάγκες, άρα εξασφαλισμένη αγορά και έχουμε και αυτούς που θα τις ικανοποιήσουν.

Τι πρέπει να κάνουμε;

Να ενισχύσουμε με κάθε τρόπο τον κατασκευαστικό κλάδο ώστε να βελτιωθεί τεχνολογικά και οργανωτικά και να μπορέσει έτσι να ανταποκριθεί στις ανάγκες της Χώρας.

Σας φαίνεται προφανές; Αμ δε,

Άλλα πρεσβεύουν στο επιτελείο της κυβέρνησης.

  • Στην προδημοσίευση της προκήρυξης για Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις μέσω ΕΣΠΑ αποκλείουν τους ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς (μελετητές κλπ) αλλά και τις κατασκευαστικές επιχειρήσεις από την ενίσχυσή για εκσυγχρονισμό τους. Αναμένουμε την απάντηση σε σχετική επιστολή του προέδρου του ΤΕΕ
  • Το ΙΚΑ αρνείται να χορηγήσει ασφαλιστική ενημερότητα σε όσες εργοληπτικές επιχειρήσεις έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους με βάση το νόμο και τις καταβάλουν σε δόσεις, με συνέπεια να αδυνατούν να εισπράξουν τα ποσά των πιστοποιήσεων.
    Αναμένουμε την απάντηση σε σχετική επιστολή των εργοληπτικών οργανώσεων