Δεν αρκεί πλέον να περιγράφουμε την κρίση, ούτε να προειδοποιούμε για τα χειρότερα που  έχουν σχεδιάσει εις βάρος μας.

Πρέπει να δημιουργήσουμε άμεσα ένα ευρύ πρόγραμμα αντίστασης και αλληλεγγύης για τους μηχανικούς οι οποίοι βιώνουν με το χειρότερο τρόπο τις πρώτες συνέπειες της κρίσης.

Όλοι οι συλλογικοί φορείς είναι ανάγκη να δημιουργήσουν δομές αντίστασης, δίκτυα υποστήριξης, πρωτοβουλίες συλλογικότητας αλλά και στρατηγική διεξόδου για την οικονομική κρίση και για αυτό θα κριθούν από τους μηχανικούς.

Δεν ξεκινάμε από το μηδέν.

Οι υπηρεσίες του ΤΕΕ, ως δομές  υποστήριξης των μηχανικών που έχουν κατακτηθεί τα τελευταία χρόνια, αποτελούν μια καλή βάση. Όμως το θέμα δεν είναι μόνο οργανωτικό αλλά και πολιτικό. Είναι απαραίτητο, πέρα από τη βελτίωσή τους,  να υπάρξει πλατιά πολιτική στήριξή τους από όλες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις.

Οι κλαδικοί και συνδικαλιστικοί φορείς των μηχανικών είναι αναγκαίο να  πρωτοστατήσουν  σε αντίστοιχες  πρωτοβουλίες δημιουργίας δομών υποστήριξης και μορφών αντίστασης.

Η δημιουργία ανθρώπινων δικτύων υποστήριξης των μηχανικών, κυρίως των νέων, συμπληρωματικά με τις υπηρεσίες του ΤΕΕ και των συλλόγων,  αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση ενός αποτελεσματικού πλαισίου υποστήριξης.

Η στρατηγική διεξόδου που εκπόνησε  το ΤΕΕ σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς του κατασκευαστικού κλάδου και των δομικών προϊόντων είναι απαραίτητο να υποστηριχθεί από όλες τις δυνάμεις. Να  ολοκληρωθεί με κλαδικές πολιτικές που θα εκπονηθούν μέσα από έναν ευρύ διάλογο με το σύνολο των μηχανικών.

Σχετικά θέματα:

Αν δεν διαβάσατε προεκλογικά, διαβάστε μετεκλογικά τις Θέσεις της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ