Οι κινητοποιήσεις μπορούν να φέρουν αποτελέσματα!  Να θεωρούνται τα βιβλιάρια και να χορηγείται ασφαλιστική ενημερότητα στους ανέργους και υποαπασχολούμενους  μηχανικούς αποφάσισε το ΔΣ του ΤΣΜΕΔΕ έπειτα από την κινητοποίηση των μηχανικών στις  5-12-2011 και έπειτα από επίμονες  παρεμβάσεις  εκπροσώπων των μηχανικών στο ΔΣ του Ταμείου που συνεδρίασε την ίδια μέρα.

Η εξειδίκευση των κριτηρίων και ο προσδιορισμός της ιδιότητας του ανέργου που αφορά στα μπλοκάκια θα γίνει στην τελική διατύπωση της απόφασης, μαζί με την προσθήκη και άλλων ανακουφιστικών μέτρων. Η απόφαση θα είναι έτοιμη τις επόμενες 3 μέρες, οπότε και θα κοινοποιηθεί στους υπαλλήλους και τους αρμόδιους φορείς.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι και το ΤΕΕ ανακοινώνει  στο ενημερωτικό του Δελτίο της 6-12-2011, σχετικές πρωτοβουλίες για την ελάφρυνση των «οικονομικά ασθενεστέρων μηχανικών».

Επαγρυπνούμε για την υλοποίηση της απόφασης

Συνεχίζουμε για ανατροπή των Αυξήσεων και διασφάλιση των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ!

Για το θέμα αυτό προωθείται ο ευρύτερος συντονισμός μεταξύ των φορέων των μηχανικών.

Η τελική απόφαση του ΔΣ του ΤΣΜΕΔΕ

Το ΔΣ του ΤΣΜΕΔΕ αποφάσισε:

    1. την θεώρηση του βιβλιαρίου υγείας για το έτος 2012
    2. την χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας, για φορολογική χρήση (θεώρηση βιβλίων και στοιχείων), για ένα τρίμηνο από την ημερομηνία του αιτήματος,

στους ασφαλισμένους που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

α) Ελεύθεροι Επαγγελματίες ή μισθωτοί με δελτίο παροχής υπηρεσιών, που είναι άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι, με την προσκόμιση εκκαθαριστικών σημειωμάτων εφορίας των δύο τελευταίων ετών στα οποία αθροιστικά το εισόδημά τους να μην υπερβαίνει τις 30.000€ (ατομικό ή οικογενειακό)

β) Μισθωτοί οι οποίοι απολύθηκαν, με την προσκόμιση εκκαθαριστικών σημειωμάτων εφορίας όπως περιγράφεται στο προηγούμενο σημείο, καθώς και θεωρημένο αντίγραφο της απόλυσης

γ) Νέοι ασφαλισμένοι την τελευταία τριετία (2009-2011) που δεν υποβάλλουν φορολογική δήλωση λόγω μηδενικού εισοδήματος, με την προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης θεωρημένη από την οικεία ΔΟΥ που θα βεβαιώνεται η μη υποβολή.

Οι ασφαλισμένοι που συγκεντρώνουν τις παραπάνω προϋποθέσεις, υποχρεούνται να υποβάλουν σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα ως ανωτέρω κατά περίπτωση δικαιολογητικά.

Επισημαίνεται ότι τα παραπάνω ισχύουν για εκκρεμότητες εισφορών που αφορούν την τελευταία τριετία.

Κάθε άλλη περίπτωση που δεν εντάσσεται στις προϋποθέσεις των σημείων (α), (β) και (γ) θα εξετάζεται μετά από αίτημα του ασφαλισμένου ιδιαίτερα από την Διοικούσα Επιτροπή.

Η απόφαση θα κοινοποιηθεί στις αρμόδιες Δ/νσεις (Δ/νση Εισφορών και Δ/νση Υγείας & Πρόνοιας) του Ταμείου, προκειμένου να έχει άμεση εφαρμογή με παράλληλη ενημέρωση και των Περιφερειακών Γραφείων.

Επιπρόσθετα, προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης και διαφανής ενημέρωση όλων των ασφαλισμένων, θα αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Ταμείου.

 

 Σχετικά θέματα:

Κινητοποίηση στο ΤΣΜΕΔΕ Δευτέρα 5-12-2011

Παρεμβάσεις της Συνεργασίας Αριστερών Μηχανικών στην Αντιπροσωπεία του Τ.Ε.Ε