Ποντάρουν στην αδυναμία του πολίτη να παρακολουθήσει τις οικονομικές αναλύσεις και να κατανοήσει την αλήθεια πως το πρόγραμμά τους προβλέπει χειρότερη κατάσταση της Χώρας μετά από 3 χρόνια μετά την υλοποίηση του Προγράμματος  Σταθερότητας (Χρέος 150% από 115% σήμερα και ανεργία 15%).

Εκτός από τα δραματικά μέτρα εναντίον της κοινωνίας, ετοιμάζουν ήδη ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=4574837

Εμείς  προτείνουμε διαφορετικές λύσεις:

Θέλετε φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας; Ολοκληρώστε το Κτηματολόγιο άμεσα ώστε να καταγράψετε μονοσήμαντα τις περιουσίες και να τις φορολογήσετε, ανεξάρτητα σε ποιον ανήκουν, σε φυσικά πρόσωπα, σε υπεράκτιες εταιρίες ή οπουδήποτε αλλού).

Θέλετε να βελτιώσετε το ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών; Επενδύστε στην Έρευνα και Τεχνολογία για σημαντικούς τομείς της Ελληνικής οικονομίας ώστε να αυξήσετε την ανταγωνιστικότητα των Ελληνικών προϊόντων.  Για το σκοπό αυτό απαιτουνται βεβαίως κλαδικές πολιτικές και δεκαετές σχέδιο ανάπτυξης.

Θέλετε να προσελκύσετε επενδύσεις και να απλοποιήσετε τις διαδικασίες; Εκπονήστε  Χωροταξικές μελέτες για όλη την Επικράτεια ώστε ο καθένας να γνωρίζει μονοσήμαντα που μπορεί να επενδύσει και με ποιους όρους.

Δεν μπορείτε να δώσετε αυξήσεις ώστε να αποτραπεί η ύφεση; Βάλτε φρένο στις τιμές των προϊόντων κτυπώντας τα καρτέλ.

Θέλετε να παρέμβετε στον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών και στην εξασφάλιση πόρων για επενδύσεις; Δημιουργήστε εθνικό τραπεζικό σύστημα ώστε να παρέμβετε και με όρους αγοράς, αξιοποιώντας τη θέση του Δημοσίου σε σημαντικές τράπεζες (Εθνική, Ταμιευτήριο, Αττικής κλπ)

Υποστηρίζουν ότι τα μέτρα που λαμβάνουν υπαγορεύονται από τους διεθνείς οργανισμούς. Τους προτείνουμε τότε να διαβάσουν τη μελέτη του ΟΟΣΑ για την αντιμετώπιση της κρίσης μέσω της καινοτομίας, της έρευνας και τεχνολογίας, της Παιδείας, της υποστήριξης των νέων επιστημόνων και ερευνητών.

Investing in Innovation for long term growth

http://www.oecd.org/dataoecd/59/45/42983414.pdf

Σχετικά άρθρα:
Οι επιστήμονες ή οι πολιτικοί της συμφοράς δικαιούνται να μιλάνε;

Οι επιστήμονες για την οικονομική κρίση

Θέσεις και προτάσεις των Ελλήνων Μηχανικών απέναντι στην κρίση